AMSTERDAM - Heineken gaat in beroep tegen een boete die de Europese Commissie de bierbouwer heeft opgelegd wegens het maken van prijsafspraken. Dat liet Heineken vrijdag weten. De Europese Commissie legde de boete van 219 miljoen euro in april op.

Volgens Heineken is er in de uitspraak te weinig rekening gehouden met punten die het bedrijf ter eigen verdediging heeft opgevoerd.

Zo heeft Heineken toegegeven ontmoetingen te hebben gehad met andere brouwers, maar hadden deze volgens Heineken niets te maken met een kartel. "Het is duidelijk dat er aanzienlijke verschillen van interpretatie blijven over argumenten die we hebben aangevoerd", aldus Heineken.

Boetes

Naast Heineken kregen ook de Nederlandse bierbrouwers Grolsch en Bavaria boetes opgelegd van respectievelijk 32 en 23 miljoen euro. Die brouwerijen lieten eerder al weten in beroep te gaan tegen de beslissing.

Volgens de Europese Commissie hebben de brouwerijen minstens tussen 1996 en 1999 de markt verdeeld en de prijzen kunstmatig hoog gehouden in Nederland.