TILBURG - Het personeel van snackfabrikant Beckers in Tilburg zet donderdag zijn staking voort. Dat liet vakbondsleider Jack Couwenberg van FNV Bondgenoten woensdag weten.

De ruim vijftig werknemers begonnen woensdag aan hun actie, omdat zij boos zijn dat er geen goed sociaal plan is na de verhuizing van de productie naar Deurne.

Moederbedrijf Wessanen sluit Beckers in Tilburg en verhuist de productie van vooral kroketten en bamischijven naar Deurne. Het personeel gaat mee.

Ontslag

FNV Bondgenoten eist een goede vertrek- of ontslagregeling voor iedereen. De directie van Wessanen meent echter dat de medewerkers voldoende gecompenseerd worden voor de verhuizing.

"Het is voor ons onbegrijpelijk dat een vakorganisatie een ontslagregeling verkiest boven het behouden van werk", aldus de directie.

Onderhandelingen

Wessanen is inmiddels ingegaan op de uitnodiging van FNV Bondgenoten om de onderhandelingen te hervatten. Toch stappen de stakers donderdag in de bus om hun actie bij het hoofdkantoor van Wessanen in Utrecht voort te zetten.

"We willen eerst weten hoeveel ruimte Wessanen ons in de onderhandelingen biedt, voordat wij met het bedrijf rond de tafel gaan zitten", aldus Couwenberg.