LONDEN - BT Group, de voormalige monopolist op het gebied van de telefonie in Groot-Brittannië, heeft in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar zijn winst met ruim 38 procent zien toenemen. Voor belasting noteerde het concern een winst van 521 miljoen pond (774 miljoen euro). Analisten hadden een bedrag van ongeveer 500 miljoen pond verwacht.

De omzet van het voormalige British Telecom steeg ten opzichte van de vergelijkbare periode in 2001 een kleine 1 procent tot 4,7 miljard pond (bijna 7 miljard euro). De nettowinst kwam nu uit op miljoen pond (660 miljoen euro). In de vergelijkbare periode in het voorafgaande jaar was dat nog 721 miljoen pond.

Topman Ben Verwaayen was tevreden. "De bedrijfsopbrengsten groeien waardoor onze cash flow verbetert, evenals de winst per aandeel. De consumenten zijn tevreden."

Het pensioentekort over 2002 dreigt echter volgens voorlopige cijfers op te lopen tot 1 miljard à 1,5 miljard pond. Deze last heeft de aandelenkoers van BT de laatste tijd fors onder druk gezet.