AMSTERDAM - Air France-KLM blijft de komende vijf jaar in zijn huidige vorm bestaan. Dat zei KLM-CEO Peter Hartman woensdagavond voorafgaand aan de publicatie van de jaarcijfers van de luchtvaartmaatschappij in Parijs. Het uitgangspunt blijft een groep, twee maatschappijen en drie hoofdactiviteiten.

Bekijk video

Wel wordt de organisatiestructuur voor de aansturing op groepsniveau veranderd. Volgende maand wordt het zogenoemde Strategic Management Committtee vervangen door een Group Executive Committee. Dit nieuwe comité bestaat volgens Hartman uit dertien personen, waarvan er zeven afkomstig zijn van Air France en zes van KLM.

Van een te dominante Franse invloed is geen sprake, meent Hartman. 'KLM blijft een eigen maatschappij met een eigen Raad van Commissarissen', zo benadrukt hij. Het oude comité bestond uit vier mensen van Air France en vier mensen van KLM, maar bestuursvoorzitter Jean-Cyril Spinetta van de groep had wel een dubbele stem. 'Feitelijk veranderd er dus niet veel wat betreft de invloed', stelt een woordvoerder van KLM.

Toen Air France en KLM drie jaar geleden samengingen, werd de garantie afgegeven dat de structuur drie jaar hetzelfde zou blijven. Precies drie jaar later wordt de organisatiestructuur dus veranderd. Destijds werd ook afgesproken dat de merknaam vijf jaar hetzelfde zou blijven, maar volgens Hartman wordt de naam van de luchtvaartmaatschappij over twee jaar niet gewijzigd.

Vijfjarenplannen

'We maken vijfjarenplannen, en op dit moment is er nog geen project gaande wat betreft de merknaam. Verder dan vijf jaar kunnen we niet vooruit kijken, maar de komende vijf jaar blijft de naam Air France-KLM in ieder geval gehandhaafd.'

De drie hoofdactiviteiten van de groep zijn passagiersvervoer, vrachtvervoer en onderhoud, waarbij de vracht-divisie wordt geleid door de KLM-er Michael Wisburn. Ook oud KLM-bestuursvoorzitter Leo van Wijk heeft nog een belangrijke post binnen de groep; hij houdt zich bezig met IT-strategie en Allianties.

Schiphol zal volgens Hartman ook de thuishaven van KLM blijven, mits het vestigingsklimaat van de luchthaven niet veranderd.