AMSTERDAM - Peter Paul de Vries, directeur van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB), zoekt steun bij aandeelhouders van ABN AMRO om een concurrerend bod voor te leggen aan de aandeelhoudersvergadering van de bank.

De Times Online meldt dinsdagavond dat De Vries hiervoor bezoeken aflegt in de Londense City.

Hedgefondsen

Volgens de website heeft De Vries dinsdag een serie bezoeken gebracht aan diverse investeerders in ABN AMRO, waaronder hedgefondsen. TCI, het activistische hedgefonds dat bijna 3% in ABN AMRO bezit en voor een opsplitsing van ABN AMRO pleit, zou De Vries nog niet hebben gesproken.

Stemrecht

De Vries zou met zijn actie 10% van het stemrecht van ABN AMRO voor zich willen winnen om zo versneld een aandeelhoudersvergadering bijeen te kunnen roepen. Tijdens die vergadering kan dan gestemd kunnen worden over zowel het bod van Barclays als een bod van het rivaliserende bankentrio onder aanvoering van Royal Bank of Scotland.

Dinsdag zou hij nog niet voldoende handen in elkaar hebben gekregen voor deze versnelde procedure.

Barclays heeft een bod uitgebracht van EUR 36,25 per aandeel. Het bankentrio dat verder nog bestaat uit Santander en Fortis, heeft een indicatieve prijs geboden van EUR 39 per aandeel en wil na de overname ABN AMRO onderling verdelen.