DEN HAAG - Ministers krijgen wellicht de mogelijkheid om 's nachts te landen op Rotterdam Airport. Een plan hiervoor is vorige maand naar de gemeenten rond het vliegveld en de provincie Zuid-Holland gestuurd.

Het ministerie van Verkeer en Waterstaat heeft het voorstel maandag een "serieuze optie" genoemd.

Vliegverbod

Op dit moment geldt in de nacht nagenoeg een vliegverbod op Rotterdam Airport. Reden is de geluidsoverlast die landende vliegtuigen veroorzaken.

Sinds de sluiting van het vliegveld Valkenburg boven Den Haag zoekt het kabinet echter een plek om vliegtuigen van de eigen en van buitenlandse regeringen 's nachts te laten landen.

Topambtenaren

Het is volgens Verkeer en Waterstaat de bedoeling dat de gemeenten en de provincie volgende maand reageren op het voorstel om 79 nachtvluchten van toestellen voor ministers, leden van het koninklijk huis, topambtenaren en buitenlandse regeringen op de luchthaven van Rotterdam mogelijk te maken.

Voor andere vluchten blijft het vliegveld sowieso 's nachts dicht.

De fracties van PvdA en GroenLinks in de Tweede Kamer laten weten dat zij niet willen dat er voor regeringsvliegtuigen een uitzondering komt op het verbod op nachtvluchten op Rotterdam Airport.