AMSTERDAM - ABN Amro en de Britse branchegenoot Barclays werken aan plannen voor de verkoop van Banco Real, de Braziliaanse dochter van ABN Amro. Dat stellen ingewijden rond de betrokken banken, meldde Het Financieele Dagblad maandag.

ABN Amro bevestigt noch ontkent de plannen voor de verkoop van de Braziliaanse activiteiten.

Een eventuele verkoop kan Barclays helpen een bod uit te brengen dat hoger is dan het bod van het bankentrio Fortis, Royal Bank of Scotland (RBS) en het Spaanse Banco Santander. Een bron benadrukt tegen de krant dat het om voorbereidende gesprekken gaat. "Als het consortium niets meer van zich laat horen, doen ABN Amro en Barclays ook niets."

Aandeelhouders

Het RBS-consortium moet uiterlijk 27 mei laten weten of het officieel een bod uitbrengt. Analisten zijn het erover eens dat het trio een veel hogere prijs kan betalen voor ABN Amro dan Barclays. Aan aandeelhouders van ABN Amro kan in de fusie met Barclays meer geld worden uitgekeerd als de Braziliaanse activiteiten worden verkocht aan de hoogste bieder.

Banco Santander, de Braziliaanse bank Itaú en het Spaanse BBVA hebben eerder al interesse getoond in Banco Real. Volgens schattingen kost deze bank 18 miljard euro.