AMSTERDAM - Royal Bank of Scotland en Bank of America zijn in gesprek over ABN Amro-dochter LaSalle, een heikel punt in de overnamstrijd rond ABN Amro. Dat meldde the Wall Street Journal vrijdag.

De gesprekken kunnen volgens de krant een opening bieden voor een bod van het het bankentrio Royal Bank of Scotland (RBS), Fortis en Santander op ABN Amro. De rechter bepaalde onlangs dat ABN Amro zijn aandeelhouders toestemming moet vragen voor de voorgenomen verkoop van LaSalle voor 21 miljard dollar aan Bank of America. Het trio wil een bod doen op ABN Amro als de overeenkomst met LaSalle ongedaan kan worden gemaakt.

De krant schetst verschillende scenario's voor LaSalle. Zo zouden Bank of America en RBS samen kunnen bepalen wie welk gedeelte van de Amerikaanse bank koopt. Een andere optie is dat bank of America LaSalle koopt en bepaalde onderdelen doorverkoopt aan RBS.

Bank of America en ABN Amro maakten deze week bekend bij de Hoge Raad in cassatie te gaan tegen een uitspraak van de Ondernemingskamer over de verkoop van LaSalle. De Hoge Raad zei woensdag te proberen om half juli al met een uitspraak naar buiten te komen.