WASHINGTON - Paul Wolfowitz neemt "onder de huidige omstandigheden" geen ontslag als president van de Wereldbank. Dat heeft zijn advocaat Robert Bennett woensdag gezegd tegen persbureau Reuters. Hij geeft volgens de raadsman dan de voorkeur aan een stemming in het bestuur van de instelling over zijn lot.

Het bestuur van de Wereldbank praat donderdag verder over de toekomst van Wolfowitz. Die ligt onder vuur omdat hij de regels heeft overtreden bij het toekennen van een promotie en riante salarisverhoging aan zijn vriendin die ook bij de Wereldbank werkte.

Volgens de Amerikaanse nieuwszender CNN onderhandelen de 63-jarige Wolfowitz en het Witte Huis met de Wereldbank over een oplossing. Volgens een voorstel neemt Wolfowitz vrijwillig ontslag en geeft de Wereldbank toe de zaak niet helemaal goed te hebben aangepakt.

De Amerikaanse regering zou tot de conclusie zijn gekomen dat Wolfowitz niet langer kan functioneren als president van de Wereldbank, aldus regeringsbronnen tegen CNN. Binnen het Witte Huis zou Wolfowitz alleen nog kunnen rekenen op de steun van vicepresident Dick Cheney.