APELDOORN - Het uitgeefconcern Wegener heeft een definitief akkoord bereikt met de Britse investeringsmaatschappij Mecom over de voorwaarden waaronder Wegener kan worden overgenomen. Dat maakten de twee ondernemingen woensdag bekend.

Mecom kondigde vorige week al aan ongeveer 800 miljoen euro te willen betalen voor de grootste uitgever van regionale dabladen en huis-aan-huis-kranten in Nederland. De investeerder was toen bijna rond met het bestuur van Wegener. Over enkele voorwaarden moest echter nog worden gesproken. Daarover is nu overeenstemming bereikt.

De overname heeft naar verwachting geen gevolgen voor het personeel van Wegener. Ook de raad van bestuur van het uitgeefconcern blijft ongewijzigd, met Jan Houwert als bestuursvoorzitter. Houwert treedt ook toe tot het bestuur van Mecom.

Regiokranten

Wegener en Mecom zeggen samen een leidende positie te krijgen in de Europese markt voor regionale kranten. In Nederland had Mecom, de investeringsmaatschappij van de Britse krantenmagnaat David Montgomery, al voet aan de grond door de aankoop van de regiokranten De Limburger en het Limburgs Dagblad.

Mecom wil een bod in contanten doen van 17,70 euro per aandeel Wegener. Daarmee waarderen de Britten Wegener op 792,2 miljoen euro.

Aandeelhouders van Wegener kunnen ook kiezen voor een bod in aandelen, waarbij het aandeel Wegener op 18 euro wordt gewaardeerd. Dat laatste komt neer op een totale overnameprijs van 805,7 miljoen euro. De beurskoers van Wegener schommelt overigens momenteel boven het bod, op 18,20 euro.

Goedkeuring

Wanneer Mecom het bod doet, is nog niet bekend. Eerst moet er nog goedkeuring komen van de toezichthoudende instanties. Verwacht wordt dat de overname in het derde kwartaal van dit jaar is afgerond.