AMSTERDAM - De kinderzender Jetix Europe heeft in de eerste helft van zijn gebroken boekjaar, die eind maart is afgesloten, de nettowinst verdubbeld tot 20,7 miljoen euro.

De onderneming met een beursnotering in Amsterdam profiteerde vooral van de verkoop van producten die gelieerd zijn aan series als Power Rangers en Pucca.

De omzet steeg minder hard, met 4 procent tot 87,7 miljoen euro. Jetix verklaarde woensdag dat de inkomsten per huishouden dat Jetix ontvangt, onder druk stonden. Dit kwam onder meer door fusies van bedrijven die tv-signalen doorgeven. Ook daalden de advertentie-inkomsten in een aantal belangrijke West-Europese markten.

Omzetgroei

Jetix verwacht in het huidige boekjaar een vlakke tot "laag enkelcijferige" omzetgroei. Het bedrijf had in november al voor gewaarschuwd voor een laag enkelcijferige groei.

In het boekjaar 2007/2008 zal de omzet met 10 tot 15 procent dalen als gevolg van een ongunstigere overeenkomst met de Britse zender Sky. Ook voert Jetix naar eigen zeggen moeilijke onderhandelingen over een nieuw distributieakkoord in een andere belangrijke West-Europese markt.