DE MEERN - Nederlanders gaan zowel in de winter als in de zomer vaker op reis, ondanks de economische tegenwind. Het aantal boekingen voor de zomervakantie ligt 9 procent hoger dan vorig jaar, voor de wintervakantie is dit 2 procent. Dat heeft het Algemeen Nederlands Verbond Reisondernemingen (ANVR) maandag bekendgemaakt.

Steeds vaker nemen Nederlanders weer het vliegtuig om met zomervakantie te gaan (plus 16 procent). Turkije en Spanje behoren dan ook tot de favoriete bestemmingen. Het lijkt er volgens het ANVR ook op dat reizigers de Verenigde Staten weer weten te vinden.

Iets meer Nederlanders dan vorig jaar stappen deze zomer in de auto om op vakantie te gaan. Vooral Scandinavië en Oost-Europese landen zijn in trek bij automobilisten. De bus moet iets in populariteit inbinden, terwijl het aantal geboekte treinreizen gelijk blijft.

Deze winter zoeken reislustige Nederlanders liever zon op dan sneeuw. Oostenrijk, Frankrijk en Zwitserland krijgen minder Nederlanders over de vloer dan vorig jaar. Egypte en Turkije daarentegen zijn deze winter erg populair.