AMSTERDAM - Essent verlaagt zijn energietarieven per 1 juli. Dat levert klanten een gemiddelde besparing van 85 euro per jaar op, laat het energiebedrijf dinsdag weten. Maandag meldde Nuon ook al dat het zijn prijzen voor gas en stroom per 1 juli verlaagt.

De prijzen voor de levering van gas, elektriciteit en warmte voor particuliere en klein-zakelijke klanten gaan omlaag. Hiermee geeft Essent naar eigen zeggen het voordeel van de betere inkoopprijs op de internationale brandstoffenmarkt door aan zijn klanten.

De besparing van 85 euro komt vooral voor rekening van gas, waarvoor de gemiddelde klant 75 euro per jaar minder gaat betalen. Lagere prijzen voor elektriciteit leveren de overige besparing van 10 euro per jaar op.

Groene energie

Voor groene energie gelden in 2007 en 2008 nog steeds dezelfde tarieven als voor gewone stroom. Essent is zowel de grootste leverancier als de grootste producent van duurzame energie in Nederland. Het bedrijf produceert 43 procent van de in Nederland opgewekte duurzame elektriciteit.

Nuon meldde maandag in een toelichting op de eerstekwartaalcijfers dat het zijn energieprijzen verlaagt. De prijsverlaging is tussen de zeven en tien procent.