AMSTERDAM - De zogeheten netwerkbijeenkomsten die het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) sinds eind vorig jaar houdt voor werkzoekende 45-plussers, zijn een succes. Dat stelt het CWI maandag.

De eerste vier maanden van dit jaar hielp het CWI bijna 23 duizend werkzoekenden van 45 jaar en ouder aan een baan. Dat zijn er 8900 meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Volgens het CWI is de helft van de ingeschreven werkzoekenden 45 jaar of ouder. Van hen zoekt ruim driekwart al een jaar of langer naar een baan.

Adviseurs

Om oudere werkzoekenden ook aan het werk te helpen, startte het CWI eind vorig jaar het project Talent 45-Plus. Daarmee moeten binnen twee jaar dertigduizend extra 45-plussers aan de slag worden geholpen. Daarvoor heeft het CWI driehonderd adviseurs ingezet.

Onderdeel van het project zijn netwerkbijeenkomsten. Hier kunnen werkzoekenden tips en contacten uitwisselen bij het zoeken naar werk of het starten van een eigen bedrijf.

Staatssecretaris van Werkgelegenheid Ahmed Aboutaleb (PvdA) bezoekt maandag in Assen een bijeenkomst. Hij wordt onder meer geïnformeerd over de problemen waar 45-plussers bij het zoeken naar werk tegenaan lopen.