AMSTERDAM - Royal Bank of Scotland, Fortis en Santander hebben openheid gegeven over de manier waarop zij ABN AMRO willen verdelen na een eventuele overname. Dat blijkt uit vertrouwelijke documenten die het bankentrio maandag heeft vrijgegeven nadat de Autoriteit Financiele Markten (AFM) hierom had gevraagd.

Fortis zal de 'business unit' Nederland in handen krijgen, alsmede het wereldwijde onderdeel voor vermogende cliënten en de wereldwijde activiteiten vermogensbeheer.

Royal Bank of Scotland gaat voor de Noord-Amerikaanse activiteiten van ABN AMRO inclusief LaSalle en de divisie wereldwijde klanten. Ook wil het de wereldwijde zakenbankactiviteiten exclusief Brazilie, Azie en Antonveneta.

Santander

De Latijns-Amerikaanse activiteiten op het gebied van consumentenbankieren en 'commercial banking' - exclusief zakelijke klanten buiten Brazilië - zijn voor de derde partner in het bankenconsortium, Santander. Verder krijgt Santander Antonveneta en Interbank Consumer Finance in handen.

Er werd al langer gespeculeerd op de precieze verdeling van ABN AMRO in het geval van een overname door het trio, maar het is de eerste keer dat de drie betrokken banken officieel zelf met details over de opsplitsing naar buiten komen.