AMSTERDAM - De financieel directeur van ABN Amro, Hugh Scott-Barrett vertrekt. De Brit stapt per 1 augustus op vanwege de te verwachte veranderingen bij ABN Amro. Dat maakte de bank donderdag bekend.

Scott-Barrett is ruim een jaar werkzaam in zijn functie als financieel directeur in de raad van bestuur van ABN Amro. De nieuwe functie die hem werd aangeboden in het nieuwe bedrijf dat zou ontstaan na de voorgestelde fusie met het Britse Barclays wilde hij niet accepteren.

"Gegeven de verwachte veranderingen rond ABN Amro is dit voor mij een goed moment om te kijken naar mijn toekomst en nieuwe kansen in mijn carrière", aldus de 48-jarige Brit.

Boumeester

Scott-Barrett wordt opgevolgd door Huibert Boumeester, die sinds begin vorig jaar in de raad van bestuur van de bank zit. De 47-jarige Boumeester, een van de bedenkers van de deal met Barclays, is sinds 1987 in dienst van ABN Amro. Hij heeft verschillende functies bekleed in Europa en Azië.

Bestuursvoorzitter Rijkman Groenink, die de laatste weken zwaar onder vuur ligt, zegt het vertrek van Scott-Barrett te betreuren. "Ik wil mijn dankbaarheid en respect uitspreken voor zijn groei aan de groep", aldus Groenink. "We respecteren de wens van Hugh en wensen hem alle succes voor de toekomst."

Het aandeel ABN Amro na het nieuws donderdagochtend na het nieuws licht hoger op 35,3 euro.