AMSTERDAM - Versatel verwacht dit jaar in alle opzichten te groeien. Het kabel- en telecombedrijf voorspelt meer omzet en operationele winst. De eerder uitgesproken prognoses over 2002 worden allemaal gehaald of overtroffen, aldus Versatel vrijdag.

Advies: Versatel kopen! Koers kan 100 procent omhoog (video)

Op 5 maart presenteert Versatel de jaarcijfers. Nettowinst zal het bedrijf voorlopig niet schrijven. Als echter lasten als afschrijving, rente, afschrijvingen op goodwill en belastingen niet worden meegeteld, behaalde Versatel in 2002 een winst van tussen de en 5 miljoen euro. In 2003 moet dat uitkomen op 40 tot 50 miljoen euro. De omzet groeide van 256 miljoen in 2001 tot 275 miljoen à 290 miljoen euro. Ondanks de zwakke en moeilijk voorspelbare markt verwacht Versatel dit jaar een omzet van minimaal 325 miljoen te realiseren. Het bedrijf signaleert een groeiende vraag naar breedbanddiensten in zowel de consumenten- als de zakelijke markt.

In 2002 vroeg Versatel nog uitstel van betaling aan. Op die manier zette de onderneming obligatiehouders onder druk om hun schuldpapieren in te wisselen voor aandelen. De strategie werkte en Versatel meldde vrijdag dan ook dat er geen financieringsschuld op de balans staat.

Versatel sloot het afgelopen jaar af met circa 190 miljoen euro in kas. Het bedrijf heeft zijn ondernemingsplan daarmee volledig gefinancieerd. Versatel verwacht dit jaar 50 tot 75 miljoen euro te investeren.