AMSTERDAM - Bank of America heeft een bindend contract inzake Lasalle. Dat stelt woordvoerder Scott Silvestri donderdag tegenover Betten. 'We zullen alle noodzakelijke stappen zetten om onze wettelijke rechten te beschermen'.

Bank of America reageert hiermee op de beslissing van de Ondernemingskamer, eerder vandaag. Die besloot dat ABN AMRO haar Amerikaanse dochter LaSalle niet mag verkopen aan Bank of America, zonder dit besluit voor te leggen aan de aandeelhouders.

Claim

Nu de rechter heeft besloten de verkoop van LaSalle te bevriezen hangt ABN AMRO een forse claim boven het hoofd omdat de bank haar leveringsverplichtingen volgens het contract niet na kan komen. Hierbij zijn bedragen van rond de USD 1 miljard genoemd.

Barclays

ABN AMRO verkocht LaSalle twee weken geleden voor USD 21 miljard, en maakte op hetzelfde moment bekend tot overeenstemming te zijn gekomen met Barclays over de overname van ABN AMRO. Barclays wilde alleen tot overeenstemming komen met ABN AMRO als LaSalle verkocht zou zijn.

De zaak voor de Ondernemingskamer was aangespannen door de Vereniging van Effectenbezitters (VEB). Volgens hen frustreert de verkoop van LaSalle het overnameproces door het bankentrio onder leiding van de Royal Bank of Scotland.