DEN HAAG - Nog dit jaar komen er bij alle benzinestations langs de snelwegen borden te staan die de prijzen van de brandstoffen vermelden. Minister Camiel Eurlings van Verkeer heeft dat donderdag aan de Tweede Kamer geschreven.

De branche heeft de minister beloofd er zelf voor te zorgen. Gebeurt dat niet, dan komt Eurlings met regelgeving. "Ook mij is het een doorn in het oog dat de benzineprijzen nog steeds op een gebrekkige manier kenbaar worden gemaakt", aldus Eurlings.

Concurrentie

De Tweede Kamer dringt al lange tijd aan op de komst van de prijspalen om de concurrentie tussen benzinestations te vergroten. Ook wil ze dat op de palen de prijzen komen te staan van de eerstvolgende drie of vier pompstations. Nu is dat al het geval in Frankrijk.

Eurlings wil eerst nog met brancheorganisaties overleggen of dat ook haalbaar is. Dit najaar neemt hij een besluit. Dan bekijkt de minister ook of het mogelijk is de prijzen van kleinere pompstations op grotere afstand van de snelweg op de prijspalen te vermelden.