LUXEMBURG - De werkloosheid in de dertien landen van de eurozone is verder gedaald naar een nieuw laagterecord van 7,2 procent in maart van dit jaar. Dat is 0,1 procentpunt lager dan in februari van dit jaar en 1 procentpunt lager dan in maart 2006.

De werkloosheid in de 27 EU-landen als geheel bleef op 7,3 procent gelijk, maar is ook fors lager dan de 8,2 procent van maart 2006. Dat blijkt uit cijfers van Eurostat, het statistisch bureau van de EU.

Nederland heeft samen met Denemarken de laagste werkloosheid: 3,4 procent. Relatief de meeste werklozen zijn er in Polen (11,4 procent) en Slowakijke (10,8). Polen en Slowakije hoorden samen met Slovenië wel bij de landen waar de werkloosheid het afgelopen jaar het snelst daalde.

Jeugdwerkloosheid

Nederland scoort ook het beste bij de jeugdwerkloosheid, met een percentage van 6,5 procent. Hier doen Griekenland (25,5) en Polen (24,4) het slecht.

De 27 EU-landen samen doen het nog altijd slechter dan de Verenigde Staten (4,4 procent) en Japan (4,0 procent), maar Nederland scoort beter dan die landen.