AMSTERDAM - ING koopt de Duitse directbank Entrium. De bankverzekeraar neemt Entrium voor 300 miljoen euro over van het Italiaanse Capitalia. Over de aankoop, die dinsdag door ING is bevestigd, werd al weken gespeculeerd.

De bankverzekeraar is in Duitsland ook eigenaar van de Allgemeine Deutsche Direktbank (DiBa). ING wil de twee bedrijven zo snel mogelijk samenvoegen. "De acquisitie biedt een unieke kans om onze marktpositie als belangrijkste Duitse directbank te versterken," aldus Ewald Kist, bestuursvoorzitter van ING.

De twee directbanken hebben samen ongeveer drie miljoen klanten. Daarmee wordt de combinatie de grootste van Duitsland. De overname van Entrium zal in het tweede kwartaal van dit jaar worden afgerond.

Entrium Direct Bankers is een zogeheten directbank, waarbij het contact met de klanten vooral telefonisch en via internet verloopt. Sinds 2001 heeft de bank ook kantoren in enkele grote steden, waaronder Berlijn, Frankfurt en München. De nieuwe aanwinst van ING heeft een balanstotaal van 7,1 miljard euro.