VOORBURG - Vorig jaar is 300 miljoen euro minder ingelegd op spaarloonrekeningen dan een jaar eerder. De totale inleg bedroeg 1,1 miljard euro. Daarmee kwam het saldo op de spaarloonrekeningen eind vorig jaar op 2,7 miljard euro. Dat bleek uit vrijdag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Ook nam het aantal spaarloonrekeningen af, van 3,5 miljoen naar 3,4 miljoen. De afname van het animo voor de spaarloonregeling houdt mogelijk verband met het begin van de levensloopregeling in 2006, vermoedt het CBS. In 2006 viel 300 miljoen euro op spaarloonrekeningen vrij omdat de verplichte spaarperiode van vier jaar was verstreken.

Sparen

Via de spaarloonregelingen kunnen werknemers fiscaal voordelig sparen. Zij mogen maximaal 613 euro per jaar op de rekening zetten.

Tussentijds opnemen mag alleen voor bepaalde doeleinden, zoals de financiering van een eigen woning. Hiervoor werd vorig jaar 400 miljoen euro aan de rekeningen ontrokken. De inleg overtrof nog steeds de uitkeringen. He spaartegoed steeg met 22 procent tot 2,7 miljard euro.