DEN HAAG - Ruim 3000 partners van gedupeerde beleggers hebben zich aangemeld bij de stichting Eegalease. Dat heeft Eegalease dinsdag gemeld. De twee weken geleden opgerichte stichting wil bij de rechter de vernietiging afdwingen van de contracten van leaseproducten, waarbij de eigenaar belegt met geleend geld.

Klik hier voor de Stichting Eegalease.

Klik hier voor de Stichting Leaseverlies.

Omdat onder de overeenkomst de handtekening van de partner ontbreekt, is zo'n contract niet geldig, stelt Eegalease. De belangenclub baseert zich op de zogenoemde gezinsbeschermende bepalingen uit het Burgerlijk Wetboek.

Eegalease is een samenwerkingsverband van de Consumentenbond, de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) en de stichting Leaseverlies. De bestuursleden van Leaseverlies vertegenwoordigen nu ook Eegalease.

Stichting Leaseverlies

Leaseverlies is een rechtszaak begonnen tegen Dexia Bank, die leaseproducten heeft verkocht. Dat hebben de verkopers op een misleidende manier gedaan, is de aantijging van Leaseverlies. Achter deze stichting hebben zich 60.000 gedupeerden geschaard.

Dexia heeft in december de klanten die met een schuld blijven zitten een aanbod gedaan met versoepelde voorwaarden. Zij hadden belegd bij Dexia-dochter Legio.