HELMOND - Textielbedrijf Gamma heeft in de eerste drie maanden van dit jaar meer winst behaald dankzij hogere opbrengsten uit deelnemingen en samenwerkingsverbanden. De omzet werd gedrukt door de zwakke dollar. Dat heeft het bedrijf woensdag bekendgemaakt.

De nettowinst bedroeg 10 miljoen euro, licht hoger dan de 9,6 miljoen euro waar analisten gemiddeld op rekenden. De omzet daalde naar 194 miljoen euro, inclusief een negatief valuta-effect van 6 miljoen euro.

De wisselkoersen drukten ook op het bedrijfsresultaat. Dat kwam uit op 17,3 miljoen euro. In het eerste kwartaal vorig jaar haalde Gamma een omzet van 199 miljoen euro en een bedrijfsresultaat van 17,3 miljoen euro.

Technologies

Het bedrijf uit Helmond zegt de eerste vruchten te plukken van het herstructureringsprogramma 'Planning for Growth', dat zich onder meer richt op verdere groei bij het onderdeel Technologies, waar onder meer lopende banden en filters worden gemaakt.

Om concurrerend te blijven vermindert Gamma de capaciteit bij Sleep Care Fabrics (matrasstoffen) in West-Europa "drastisch" en zal het meer in lagelonenlanden als Turkije, Tsjechië en Mexico gaan produceren.