AMSTERDAM - ING heeft in november adviseurs ingehuurd om een overname van branchegenoot ABN Amro te bestuderen. Dat zei ING-topman Michel Tilmant dinsdag tijdens de aandeelhoudersvergadering van zijn bank- en verzekeringsconcern.

"In november, toen de prijs van ABN Amro omhoog ging, vonden we dat we ons huiswerk moesten doen. We kregen advies van de zakenbanken Goldman Sachs en JP Morgan", lichtte Tilmant toe. "Maar we blijven bij onze strategie."

Eigen kracht

Tilmant herhaalde tijdens de vergadering dat ING op eigen kracht wil blijven groeien. De topman van het bank- en verzekeringsconcern sprak eerder zijn bezorgdheid uit om betrokken te raken in een grote Europese overnamegolf.

Barclays heeft maandag een bod van 67 miljard euro gedaan op ABN Amro. Daarnaast is het bankentrio Royal Bank of Scotland, het Spaanse Banco Santander en Fortis in overleg over een mogelijk tegenbod. Bestuursvoorzitter Rijkman Groenink van ABN Amro noemde maandag de overname door Barclays "de beste optie" voor aandeelhouders.