UTRECHT - De leden van FNV Bondgenoten en CNV Stads- en streekvervoer hebben met grote meerderheid ingestemd met het principe-akkoord dat beide vakorganisaties zaterdag bereikten met Veolia Limburg. Hierdoor zijn de acties in het streekvervoer in Limburg maandag definitief van de baan, aldus woordvoerders van de bonden zondag.

In andere delen van het land leggen werknemers van vervoersbedrijven maandag wel het werk neer. De bonden hadden Connexxion, Hermes, Arriva en Veolia vrijdag een ultimatum gesteld om akkoord te gaan met de eisen van de werknemers. Alleen met Veolia Limburg zijn de bonden dit weekeinde tot overeenstemming gekomen.

Loonsverhoging

In de overeenkomst is afgesproken dat werknemers over 2007 een loonsverhoging krijgen van ruim 3 procent en dat Veolia Limburg de premies voor arbeidsongeschiktheid geheel voor zijn rekening neemt.

Daarnaast is afgesproken dat het percentage uitzend- en inleenkrachten niet groter zal zijn dan 15 procent van het personeelsbestand.

Acties

De acties van maandag beginnen in de ochtendspits. Tot tot 9.00 uur worden geen kaartjes gecontroleerd in de bussen. Van 9.00 tot 16.00 uur rijden er geen bussen. Van 16.00 tot 19.00 uur rijden de bussen in de avondspits zonder kaartcontrole. Na 19.00 uur rijden de bussen niet meer. De acties duren in elk geval tot 29 april.