LONDEN - De Royal Bank of Scotland (RBS) gaat een solopoging ondernemen om de Nederlandse bank ABN Amro over te nemen. De RBS voelt er niets meer voor om samen met het Belgische Fortis en het Spaanse Santander een bod uit te brengen op ABN Amro.

Fortis-woordvoerder Marianne Honkoop weersprak zondag deze berichtgeving en zegt dat er fundamenteel niets is veranderd: "We gaan maandag gedrieën met ABN Amro om de tafel zitten en we zijn nog steeds actief als consortium. De besprekingen gaan gewoon door zoals gepland."

Een woordvoerder van RBS gaf zondag geen commentaar op een mogelijk solobod. Zij benadrukte dat de voor maandag geplande ontmoeting van RBS, Santander en Fortis met de ABN Amro-top doorgaat.

RBS zou volgens de berichtgeving in de The Sunday Times het bieden door het bankenconsortium inmiddels als te gecompliceerd beschouwen. Santander en Fortis zouden wel actief op de achtergrond blijven en zullen RBS financieel steunen.

RBS-topman Fred Goodwin wil maandag ABN Amro van alle details voorzien, aldus The Times. De lopende fusiebesprekingen tussen ABN Amro en de Britse bank Barclays werden over het weekeinde heengetild.