ROTTERDAM - Consumenten kunnen de komende dagen mogelijk (half)lege schappen aantreffen in de supermarkten die normaal vol flessen frisdrank staan. Coca-Cola Enterprises Nederland, de leverancier van onder meer , Fanta en Sprite, kampt met leveringsproblemen door de invoering van een nieuw distributiesysteem in de fabriek in het Brabantse Dongen.

"We sluiten niet uit dat op een aantal verkooppunten, zoals supermarkten en snackbars, de komende dagen enkele producten niet voorradig zijn", aldus een woordvoerder van het bedrijf donderdag.

Coca-Cola houdt er verder rekening mee dat in combinatie met het verwachte mooie weer dit weekend de aanvoer van frisdrank de komende dagen te laat en/of minder zal zijn.

Fabrieken

Coca-Cola Enterprises, met een jaarafzet van 600 miljoen liter de grootste frisdrankmaker in Nederland, heeft inmiddels een aantal fabrieken in België ingeschakeld om de levering van de frisdrank in Nederland te ondersteunen.

Volgens de woordvoerder is het probleem met het nieuwe systeem in de fabriek in Dongen binnen "enkele dagen" verholpen, waarna de distributie weer snel op gang kan komen. Voor eventuele financiële schade is het volgens de zegsman nog te vroeg om een inschatting te maken.