LONDEN - ABN Amro praat langer met de Britse bank Barclays over een fusie. Dat meldde het persbureau Reuters dinsdag op basis van bronnen dichtbij de onderhandelingen. Bij ABN Amro was niemand bereikbaar voor commentaar.

Op woensdag verliezen de gesprekken tussen ABN Amro en Barclays hun exclusiviteit, omdat een periode van dertig dagen is verlopen sinds de toenadering vorige maand. De twee partijen willen naar verwachting na woensdag langer met elkaar doorpraten.

Verklaring

Volgens de bronnen willen de twee partijen de termijn verlengen tot ergens volgende week. ABN Amro zou hierover op dinsdag of woensdag een verklaring naar buiten brengen.

Bankbronnen meldden verder dat ABN Amro erbij Barclays op aandringt dat de Britten ten minste 35 euro per aandeel betalen. "ABN Amro verwacht een bod in de bovenste helft van 30 tot 40 euro", zei een bron in de Londense bankenwereld.

Interesse

De druk op ABN Amro en Barclays is toegenomen, nu ook een consortium van Fortis, Royal Bank of Scotland en Santander interesse heeft getoond in de Nederlandse onderneming.