DEN HAAG - Shell roept enkele honderden klanten op zich te melden omdat ze bij het benzinestation Ridderkerk aan de Burgemeester De Zeeuwstraat benzine hebben getankt die mogelijk schadelijk is voor de motor. Een Shell-woordvoerder heeft dit maandagavond meegedeeld.

Vrijdagavond 13 april is dit Shell-station verkeerd bevoorraad, aldus het bedrijf. Door een menselijke fout is diesel bij benzine gegooid en benzine bij diesel. Hierdoor hebben vrijdagavond vanaf 22.30 uur tot en met zondagmiddag 15 april 12.30 uur, enkele honderden automobilisten een mengsel van benzine en diesel gekocht.

Na constatering van de fout zijn de betreffende pompen meteen afgesloten. Inmiddels heeft zich een twintigtal schadegevallen gemeld.

Het betreft automobilisten die Euro 95, diesel of Shell V-Power benzine hebben getankt. Shell roept deze klanten op vanaf dinsdagochtend contact op te nemen met de klantenservice, waar ze informatie krijgen over te nemen maatregelen.

Het probleem heeft zich uitsluitend voorgedaan bij het Shell-station in Ridderkerk. Inmiddels zijn de voorraadtanks leeggepompt, de leidingen doorgespoeld en de tanks met de juiste brandstoffen gevuld. Het station opereert inmiddels weer naar behoren.