FRANKFURT - De Spaanse luchtvaartmaatschappij Iberia is niet officieel in gesprek Lufthansa over een overname door de Duitse branchegenoot. Dat heeft bestuursvoorzitter Fernando Conte maandag gezegd op een luchtvaartconferentie in Frankfurt.

Duitse media berichtten afgelopen weekeinde dat Lufthansa de Spaanse maatschappij zou willen kopen. De combinatie zou een geduchte concurrent kunnen zijn voor Air France-KLM.

Landingsrechten

Conte zei dat Iberia nog wacht op meer informatie van de Amerikaanse durfinvesteerder Texas Pacific Group, die al eerder interesse toonde in het bedrijf. Een belangrijk struikelblok vormen de landingsrechten, waarvoor Iberia afhankelijk is van Spaanse partners. Zonder die landingsrechten is de maatschappij aanmerkelijk minder waard.

De bestuursvoorzitter van Lufthansa, Wolfgang Mayrhuber, zei maandag dat er "niets nieuws te meldem" valt over de vermeende belangstelling van zijn bedrijf voor Iberia. Hij zei ook dat de Spaanse branchegenoot met de huidige hoge aandelenkoers, die vooral gebaseerd is op speculaties over een overname, niet te betalen is voor Lufthansa.