FRANKFURT - De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa mengt zich mogelijk in de strijd om de overname van haar Spaanse branchegenoot Iberia. Het Duitse weekblad Wirtschafts Woche meldde dit weekeinde dat een overeenkomst nog deze maand mogelijk is.

Beide partijen kunnen een geduchte concurrent vormen voor Air France-KLM.

Lufthansa bevestigde in een reactie op het bericht belangstelling te hebben voor Iberia. Een woordvoerder verwees echter ook naar uitspraken van topman Wolfgang Mayrhuber, die onlangs verklaarde de Spaanse onderneming te duur te vinden.

Iberia, dat sinds half maart officieel op zoek is naar een partner, is op de beurs ongeveer 4 miljard euro waard tegen 10 miljard euro voor Lufthansa. De omzet van het Duitse luchtvaartbedrijf is echter bijna vier keer groter dan die van Iberia.

Eind maart bleek dat de investeringsmaatschappij Texas Pacific Group bereid is om de nationale luchtvaartonderneming van Spanje voor 3,4 miljard euro over te nemen. De investeerder wil de boeken inzien voordat er een officieel bod op tafel wordt gelegd.

De naam van British Airways is ook veelvuldig genoemd als partner van Iberia. De Britse luchtvaartmaatschappij bezit al een belang van 10 procent in het Spaanse bedrijf.