AMSTERDAM - De automatiseerderGetronics heeft zijn bod op obligaties woensdagavond verlengd. Op deoorspronkelijke deadline, woensdag 15.00 uur, had 24,5 procent van deobligatiehouders zich aangemeld. Getronics had eerder gezegd 57,5 procentachter zich te willen hebben.

Bekijk video

Het bedrijf wil de obligaties omzetten inaandelen, contant geld en een nieuwe obligatielening. Getronics moet in 2004de eerste van twee obligatieleningen aflossen. Het gaat om een bedrag van miljoen euro. Een jaar later volgt de tweede aflossing van 369 miljoeneuro. Herfinanciering Het bedrijf zegt vooralsnog geen herfinanciering tekunnen vinden. Het bedrijf gaat nu in gesprek met de obligatiehouders endenkt op of voor 5 februari met een aangepast bod te komen, zo stond in eenverklaring. Houders die hun obligaties al hebben aangemeld, mogen die weerintrekken voor het nieuwe bod.

Een woordvoerder wilde de verklaring nietverder toelichten. Eerder vreesde de top van Getronics voor hetvoortbestaan van de onderneming als zich niet genoeg obligatiehoudersaanmelden. Het bedrijf mag niet meebieden bij opdrachten zolang deonzekerheid rond het bedrijf voortduurt.

Getronics moet volgens Van Voorstwel werken aan herfinancieringsplannen, omdat het de obligatieleningen van en 2005 niet kan aflossen. "De kasstroom is redelijkerwijs niet genoegom de schulden af te lossen. Banken stellen grenzen aan hun faciliteiten."De bestuursvoorzitter sluit niet uit dat hij de aandeelhouders weer bijelkaar moet roepen om toestemming te vragen voor een beter bod aan deobligatiehouders. Op 5 februari moeten de partijen eruit zijn.