AMSTERDAM - De Rabobank heeft meerderheid van zeggenschap in de Zwitsere niet-beursgenoteerde bank Sarassin & Co gekregen. De Rabobank beschikt nu over ruim 46% van het aandelenkapitaal en ruim 68% van de zeggenschap.

Zo meldt de bank donderdag in een persbericht.

De Rabobank heeft nu alle aandelen in Eichbaum Holding, een houdstermaatschappij die een meerderheidsbelang heeft in Bank Sarassin, in handen. Eind 2006 oefende de Nederlandse bank al een optie uit.

Extra impuls

Bert Heemskerk, CEO van de Rabobank Groep, zegt in een toelichting: "De toegenomen deelneming van Rabobank geeft een extra impuls aan de groeistrategie waar Bank Sarasin zich op heeft toegelegd. Ook betekent dit dat aan alle voorwaarden voldaan is om de samenwerking tussen beide banken op specifieke gebieden, met name de internationale markten, op te voeren."

Onafhankelijkheid

Sarasin mikt op het behalen van marktaandeel in aangrenzende landen in Europa, het Verenigd Koninkrijk, het Midden-Oosten, Azie en in andere markten. De bank houdt haar operationele onafhankelijkheid en blijft genoteerd aan de Zwitserse effectenbeurs.