MAASTRICHT - De Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair breidt uit in Nederland. Op 1 mei begint de zogenoemde prijsvechter een lijndienst van Maastricht-Aachen Airport naar het vliegveld Stansted bij Londen. Dat heeft het bedrijf woensdag bekendgemaakt.

De Limburgse luchthaven hoopt met deze samenwerking meer aanbieders van goedkope vluchten te lokken. Maastricht is een van de vijf nieuwe bestemmingen die Ryanair vanaf Londen-Stansted gaat aandoen.

De maatschappij begint binnenkort met goedkope vluchten van en naar Scandinavië. Bij Stockholm krijgt de onderneming een nieuwe uitvalsbasis. Ryanair is van plan om vanaf deze luchthaven dagelijks meer dan dertig vluchten uit te voeren naar onder meer Hamburg, Parijs, Oslo en Glasgow. De thuisbasis van de prijsvechter is Londen-Stansted.

Bovendien vliegt Ryanair vanaf mei vanaf de Duitse luchthaven Niederrhein. Niederrhein ligt dichtbij Venlo en Nijmegen en was vroeger een militaire vliegbasis van de Britten. Ryanair kan zo makkelijk passagiers wegsnoepen die nu nog gebruik maken van Schiphol.