AMSTERDAM - Topman Ton aan de Stegge stapt per onmiddellijk op bij de krantenuitgever PCM. Dat maakte de onderneming donderdag bekend.

Aan de Stegge had een onoverbrugbaar verschil van inzicht met de nieuwe meerderheidsaandeelhouder van PCM, de Stichting Democratie en Media.

Aan de Stegge heeft ongeveer een jaar gewerkt bij de krantenuitgever. Hij werd binnengehaald door de investeerder Apax.

Deze heeft zijn belang in PCM recentelijk verkocht aan de Stichting Democratie en Media. Andere aandeelhouders zijn Stichting de Volkskrant (8,9 procent) en de Stichting ter Bevordering van de Christelijke Pers in Nederland (2,8 procent).

Alberdingk Thijm

Aan de Stegge is de derde bestuurder die in korte tijd het concern verlaat. Eerder vertrok een commissaris die gelieerd was aan Apax en later stapte ook Philip Alberdingk Thijm op. Hij was lid van de raad van bestuur en verantwoordelijk voor de dagbladen nrc.next, NRC Handelsblad, de Volkskrant en Trouw.

Taken

De opgestapte topman wordt namens PCM wel commissaris bij het nieuwe blad DAG. Zijn taken worden overgenomen door financieel directeur Bert Groenewegen.

Ton aan de Stegge was eerder werkzaam bij de automatiseerder Getronics en het telecombedrijf Telfort. Bij de verkoop van Telfort aan KPN haalde hij als mede-eigenaar een vermogen van tientallen miljoenen euro's binnen.

Vuurtje

Sinds de komst van Apax rommelt het binnen PCM. Onlangs werd het vuurtje nog eens opgestookt toen bleek dat topbestuurders, waaronder Aan de Stegge, tot miljoenen verdienden aan de verkoop van PCM aan de Stichting Democratie en Media.