AMSTERDAM - De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) verwacht niet dat Getronics nv het beoogde aanmeldingsniveau van obligaties morgen behaalt. Dit meldt de belangenvereniging vandaag.

Eerder deze maand diende de automatiseerder een voorstel in dat voorzag in een bod op alle uitstaande obligaties in ruil voor nieuwe aandelen en contanten. Daarbij stelde Getronics dat minimaal 57,5% van de uitstaande obligaties diende te moeten worden aangemeld om het bod door te zetten.

'Op dit moment lijkt het onwaarschijnlijk dat de beoogde 57,5% aanmelding zal worden gehaald', stelt directeur Peter Paul de Vries in een schriftelijke verklaring.

De aanmeldingstermijn voor obligatiehouders loopt woensdagmiddag om .00 uur af.

Marktvorsers achten het onwaarschijnlijk dat de drempel van aanmelding van 57,5% morgen gehaald gaat worden. Ze verwachten dat obligatiehouders zullen opteren voor een hoger bod op hun obligaties ter compensatie van de sterk gedaalde aandelenkoers van Getronics.

Het aandeel Getronics is sinds het voorstel voor schuldreductie meer dan gehalveerd. Vandaag omsteeks 14.30 uur noteert het aandeel 1 eurocent hoger op EUR 0,24.

De VEB heeft alvast zitting genomen in een momenteel nog informeel obligatiehouders-comite voor het geval inderdaad morgen blijkt dat het huidige bod op de obligaties mislukt. Onduidelijk is wat Getronics gaat doen wanneer minder dan 57,5% van de obligaties wordt aangemeld.

Getronics heeft twee obligatie-series uitstaan die aflopen in 2004 en , met een nominale waarde van ruim EUR 500 mln.