AMSTERDAM - De treinen reden in de eerste maanden van dit jaar vaker op tijd. De punctualiteit zal over het eerste kwartaal uitkomen op ongeveer 86,9 procent, verwacht de website treinreiziger.nl.

Treinreiziger.nl maakt zelf een prognose op basis van cijfers van de Nederlandse Spoorwegen (NS). Vorig jaar reed 84,8 procent van de treinen op tijd.

Boven verwachting

De treinen zouden sinds 2000 niet meer zo vaak op tijd hebben gereden. Vanwege computerstoringen bij spoorbeheerder Prorail, storm en sneeuwval verwachtte treinreiziger.nl dat de jaardoelstelling van 87 procent de eerste maanden bij lange na niet zou worden gehaald.

Afgelopen maand reden de treinen boven verwachting goed op tijd, stelt de site, waardoor de punctualiteit toch bijna de 87 procent zal halen.

Punctueel

Begin januari meldde de NS dat vorig jaar de doelstelling voor punctualiteit voor het tweede achtereenvolgende jaar niet was gehaald. Toen reed 84,8 procent van de treinen op tijd, met een marge van drie minuten, terwijl dit 86 procent had moeten zijn. Twee jaar geleden reed 84,7 procent van de treinen volgens het boekje.