ROTTERDAM - De werknemers van havensleepdienst Smit in Rotterdam kunnen zich woensdagmiddag uitspreken over het eindbod van hun werkgever voor een nieuwe cao.

Dat heeft FNV Bondgenoten dinsdag laten weten. De havenslepers hebben de afgelopen weken al diverse keren gestaakt voor een betere cao.

De vakbond had het eindbod dinsdagmiddag in huis maar deed er geen mededelingen over. "We leggen het eerst voor aan onze leden", aldus Cees Bos van de bond. De slepers willen onder andere een loonsverhoging en een ouderenregeling in hun cao.

Eindbod

Vrijdag liepen de onderhandelingen tussen de bonden en Smit stuk. De gesprekken waren donderdag hervat nadat de door de bond aangedragen bemiddelaar, oud-vakbondsbestuurder Kees Marges, had laten weten een kleine opening te zien.

Smit kondigde na het stuklopen aan met een eindbod te komen. De slepers krijgen dat woensdagmiddag rond 16.00 uur voorgelegd door de bond.

De 240 slepers voeren al sinds 23 februari actie en hebben sinds die tijd vijf keer het werk neergelegd, variërend van enkele uren tot vier dagen. De rechtbank bepaalde in kort geding tijdens de derde staking dat de slepers na elke vijf dagen staken het werk voor minstens vier dagen voor 75 procent moeten hervatten.