AMSTERDAM - Warsteiner Italia gaat de verkoop van het bier van de Nederlandse brouwer Grolsch in Italië verzorgen. Ook de import, marketing en distributie gaat Warsteiner Italia voortaan doen. Grolsch heeft dit dinsdag bekendgemaakt.

Grolsch is al enige jaren verkrijgbaar in Italië, onder andere in de bekende beugelflessen. Volgens een woordvoerder zet Grolsch op de Italiaanse markt "minder dan 10.000 hectoliter" per jaar af. De komende jaren moet dit verdrievoudigen.

Tot nu toe werden de commerciële activiteiten van Grolsch gedaan door een lokale agent. Die wordt nu verruild voor Warsteiner Italia, dat in Italië met een eigen verkoop-, marketing- en distributieorganisatie sterk is vertegenwoordigd, aldus de woordvoerder.

Warsteiner beschikt in Italië over een eigen netwerk van drankengroothandels. "Wij willen met Warsteiner Italia een volgende stap maken", aldus de woordvoerder.

Grolsch en Warsteiner, de grootste particuliere Duitse bierbrouwerij, sloten een jaar geleden een samenwerkingsverband voor de gezamenlijke inkoop van verpakkingen, hulpgrondstoffen en andere goederen. De brouwerijen willen die samenwerking verder uitbreiden, zonder afbreuk te doen aan hun zelfstandigheid.