VENLO - De belangrijkste divisie van Océ presteert nog steeds ondermaats. In het eerste kwartaal daalden de omzet en het bedrijfsresultaat van Digital Document Systems (DDS) verder.

Daar staat wel tegenover dat er veel nieuwe opdrachten zijn binnengekomen. Dit blijkt uit kwartaalcijfers die Océ dinsdag heeft bekendgemaakt.

DDS is goed voor ongeveer 70 procent van de totale omzet van de fabrikant van kopieerapparaten en printers. Afgelopen jaar was al lastig voor de divisie wegens een tekort aan onderdelen en de hevige concurrentie. In het eerste kwartaal daalde autonome omzet bij het onderdeel met 0,7 procent tot 524,2 miljoen euro.

Océ heeft een nieuwe strategie op de rails gezet om de positie van DDS te versterken. Het bedrijf uit Venlo wil meer printers en kopieerapparaten van derden, zoals Toshiba en Sharp, in zijn assortiment opnemen om de verkoop te stimuleren. Klanten hebben daar al positief op gereageerd, aldus de fabrikant. De resultaten van DDS zullen dan ook in de loop van het jaar verbeteren.

Omzet

Océ boekte als geheel in het eerste kwartaal een nettowinst van 12,2 miljoen euro tegenover 11,9 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar. De omzet van het bedrijf daalde 3,3 procent tot 729,2 miljoen euro.

Bij de andere divisie van de onderneming, die printers levert voor bouwtekeningen en reclameborden, groeide de autonome omzet 4,8 procent tot 205 miljoen euro. Océ sprak van een voortvarend begin van het nieuwe jaar.