AMSTERDAM - Jort Kelder gaat weg bij het tijdschrift Quote. Na 13,5 jaar vindt de hoofdredacteur het mooi geweest, zo schrijft hij op zijn website. "Wat een avontuur en wat een voorrecht om met zoveel bezeten gekken te hebben gewerkt."

Bekijk video

Vanaf het eerstkomende nummer is hij hoofdredacteur af, maar Kelder blijft op verzoek van de directie betrokken als adviseur/coach bij het zakenblad. Kelder weet nog niet wat hij nu gaat doen.

"Wordt het een krant, een blad, een site, een radiozender, een tv-programma of een combinatie? Cross-mediaal, heet dat hip", zo schrijft hij.

Passend moment

Quote werd vorig jaar overgenomen door de Franse uitgeverij Hachette Filipacchi. Kelder noemt de dag van de overname "voor mij een passend moment om te gaan". "Die overname beviel mij niet, simpelweg omdat het goedkoop voelt om verkocht te worden.

Bovendien, belangrijker, ik had Quote graag zelf met enige getrouwen gekocht. De drie oude aandeelhouders stelden daar om begrijpelijke redenen geen prijs op - de hele club aan één miljardenpartij verkopen is makkelijker dan één plukje apart aan een armzalige redactie - dus dan moet je consequent zijn. Wegwezen dus."