AMSTERDAM - Royal Bank of Scotland (RBS) gaat na of zijn belangrijkste aandeelhouders zich kunnen vinden in een bod op ABN AMRO. Dat meldt de Britse zondagskrant The Business. RBS is vaker genoemd als overnamekandidaat van ABN AMRO.

The Business baseert zich op anonieme bronnen. Een woordvoerder van de bank uit Edinburgh wil niet ingaan op de speculaties. ABN AMRO voert momenteel exclusieve gesprekken met het Britse Barclays.

ABN AMRO stelde vorige week nog niet te kunnen zeggen of de gesprekken met Barclays zullen leiden tot een fusievoorstel. Om hieraan toe te voegen: 'indien de gesprekken niet tot een fusievoorstel leiden, zullen wij naar andere duurzame alternatieven kijken, waaronder het scenario van een zelfstandig voortbestaan'.

TCI

Vorige week kwam ABN AMRO ook met een antwoord op de kritiek van de activistische aandeelhouder TCI. De Nederlandse bank gaat de confrontatie aan. Het voorstel van TCI om de bank op te splitsen komt op de agenda van de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering. Maar ABN AMRO zette wel uitvoerig uiteen waarom de andere aandeelhouders vooral niet in moeten stemmen met de plannen van TCI.