AMSTERDAM - De beursnotering van United Pan-Europe Communications (UPC) nv aan Euronext Amsterdam wordt na de schuldsanering opgeheven, zo blijkt uit een advertentie in het Financieele Dagblad.

Het kabelbedrijf, dat momenteel in surseance verkeert om de beoogde schuld-aandelen-ruil te doen slagen, is momenteel nog verhandelbaar op Euronext Amsterdam en in de Verenigde Staten op het zogeheten 'Over The Counter Bulletin Board' (OTC BB).

In de advertentie vanochtend meldt UPC dat 'voor de aandelen New UPC geen notering wordt aangevraagd op de officiele markt van Euronext Amsterdam. Na de omruiling wordt zo spoedig mogelijk een beursnotering van de gewone aandelen New UPC in uitsluitend de VS beoogd', aldus UPC.

In dezelfde advertentie geeft UPC aan dat het een bod heeft uitgebracht op alle uitstaande aandelen A van UPC. De ruilverhouding is ,00180 gewoon aandeel in New UPC voor elk aandeel A UPC, hetgeen betekent dat 555 gewone aandelen A UPC wordt omgeruild voor een aandeel in New UPC.

De aanmeldingstermijn voor het bod is aangevangen op 16 januari en loopt tot 21 maart.

Eind februari dient de Nederlandse rechter zich nog officieel uit te spreken over het schuldsaneringsplan. UPC rekent op afronding van de schuldsanering aan het eind van het eerste kwartaal van 2003. Tegen die tijd verwacht het bedrijf ook uit surseance te kunnen treden.

Wanneer de beoogde schuldsanering slaagt, verkleint UPC de nettoschuld in 2003 met EUR 5,5 mrd, waarna het een schuldenlast blijft meetorsen van EUR 3,6 mrd.

Moeder UnitedGlobalCom Inc zal tegen die tijd een belang van 65 procent hebben in New UPC, de overige obligatiehouders krijgen een belang van 33 procent in New UPC, terwijl de huidige aandeelhouders het moeten doen met circa 2 procentin de nieuwe entiteit.

Aandeel UPC

Het aandeel UPC noteert omstreeks 12.30 uur 14,3 procent lager op EUR 0,06, daar waar het in 2000 nog handelde op een niveau van EUR 80.