AMSTERDAM - Het automatiseringsbedrijf Getronics verwacht dat het bedrijfsresultaat over 2002 uitkomt op circa 126 miljoen euro. Hierin zit een boekwinst van 10 miljoen euro uit de verkoop van onroerend goed. Dat heeft Getronics maandag bekendgemaakt.

Het verwachte bedrijfsresultaat is exclusief een eenmalige last van 56 miljoen euro. De last heeft te maken met het plan om tot verdere kostenbesparing te komen. In november vorig jaar ging de onderneming er nog vanuit dat de last 45 miljoen euro zou bedragen.

Ondanks de hogere last ligt het nu verwachte bedrijfsresultaat (voor belastingen, rente en afboekingen) hoger dan Getronics eerder verwachtte. In november ging de onderneming nog uit van 110 miljoen euro.

Getronics meldt verder dat het per 17 januari een kaspositie had van 181 miljoen euro.

De onderneming maakte deze cijfers bekend, voorafgaand aan de bijeenkomst van obligatiehouders maandagmorgen. Op deze vergadering moeten de obligatiehouders besluiten over het plan van de onderneming om hun leningen om te zetten in aandelen en contant geld. Op die manier wil Getronics zijn schuldenlast verminderen.