PARIJS - De Nederlandse zakenman Erik de Vlieger heeft een laatste poging genomen om een belang te nemen in de noodlijdende Franse luchtvaartonderneming Air Lib. Dit weekeinde buigen de betrokken Franse ministeries van Transport en Financiën zich over een nieuw voorstel, dat De Vlieger naar nu blijkt vrijdagavond heeft ingediend. Dat meldt het Franse persbureau AFP.

Vrijdagmiddag wekte De Vlieger nog de indruk dat de reddingspoging was mislukt. Tijdens onderhandelingen met de Franse overheid over een belang van 50 procent bleek overeenstemming volgens hem onmogelijk. Blijkbaar kwam hij na zijn verklaring hiervan terug en zag hij alsnog een kans. Hoe het voorstel eruit ziet, is niet duidelijk. De Vlieger was dit weekeinde niet bereikbaar voor commentaar.

Schulden

Air Lib is een voormalig onderdeel van de failliet gegane Zwitserse luchtvaartmaatschappij Swissair. De onderneming heeft schulden van 120 miljoen euro en moet 30 miljoen aan Europese steun terugbetalen. De Vlieger wil 30 tot 50 miljoen euro steken in de onderneming, maar niet opgezadeld worden met de verplichtingen. Maandagochtend zouden de partijen weer bij elkaar komen om te onderhandelen. De Franse regering heeft al aangekondigd begin deze week een besluit te nemen.