DEN HAAG - Aegon komt samen met Albert Heijn (AH) binnen afzienbare tijd met een nieuwe spaarvorm. De twee bedrijven willen het aantal van 260.000 klanten verder opkrikken. Het lokkertje wordt een extra rente op tegoeden die minstens vijf jaar vast staan, heeft Aegon vrijdag gezegd.

De spaarders krijgen bovenop hun reguliere vergoeding een bonus van 3 procent. Het verzekeringsconcern uit Den Haag en de supermarktketen uit Zaandam mikken hiermee vooral op ouders die "redelijk ongemerkt" in de loop der jaren een bedrag willen opbouwen voor hun kinderen.

Consumenten kunnen na het boodschappen doen aan de kassa's een willekeurig bedrag op hun rekening storten, bijvoorbeeld het statiegeld of de kortingen die de supermarkt op bepaalde producten verstrekt. Ook kunnen ze het wisselgeld laten bijschrijven.

Hoe groot het totale bedrag is op de spaarrekeningen van de AH-klanten, maakt Aegon niet bekend. De twee partijen introduceerden hun samenwerkingsverband voor het sparen twee jaar geleden. Na een stevige promotie haalde het duo in drie weken .000 spaarders binnen, meldden zij destijds.