AMSTERDAM - Mediatycoon John de Mol gaat meebieden op Endemol. Dat doet hij samen met het Italiaanse bedrijf Mediaset, dat in handen is van de Italiaanse ex-president Silvio Berlusconi. De bestuursvoorzitter Giuliano Andreani van Mediaset heeft dat woensdag gezegd.

"Ik denk dat de content van Endemol positief kan zijn voor onze kanalen", zei hij vlak voor een analistenbijeenkomst tegen een groepje journalisten. Een woordvoerder van John de Mol wilde het meebieden op Endemol niet bevestigen. "Ik bevestig de berichtgeving niet."

De Spaanse eigenaar Telefónica heeft een belang van 75 procent in Endemol. Het overige deel is genoteerd aan de effectenbeurs in Amsterdam. De marktwaarde van het bedrijf is 2,7 miljard euro.

Vorige week liet Telefónica weten de verkoop van Endemol te overwegen. De zakenbanken Lehman Brothers en Merryl Lynch begeleiden het proces. Telefónica stelt als voorwaarde dat een eventuele koper de aandelen die op de beurs in Amsterdam uitstaan, zo'n 25 procent van het aandelenkapitaal, van de beurs haalt.