BUNNIK - Frisdrankfabrikant Vrumona in Bunnik haalt literflessen sinaasappelsap van het merk Fruits de Pays terug uit de markt. Door een productiefout is bij een beperkt aantal flessen de inhoud gaan gisten, waardoor de dop kan loslaten of de glazen fles uit elkaar kan barsten.

In totaal gaat het om een partij van vijfduizend kratten met elk twaalf flessen, aldus een woordvoerder van Vrumona maandag. Bij ongeveer 1 procent van die partij is wat aan de hand. De statiegeldflessen zijn op 6 februari gevuld en zijn vooral in gebruik in cafés en restaurants. Slechts in een enkel geval is de vruchtendrank bij de slijter verkocht. In de supermarkt is het product niet verkrijgbaar.

'Niet aanraken'

Vrumona adviseert gebruikers de flessen van 1 liter niet aan te raken vanwege het gevaar tot barsten. Iedereen met Fruits de Pays-sinaasappelsap in huis wordt verzocht het telefoonnummer 0800-0099 te bellen voor instructies. Dan komt een vertegenwoordiger van de frisdrankfabrikant langs om de fles(sen) weg te halen en te vergoeden.

Consumptie levert geen gevaar op voor de gezondheid. Alle andere producten van Fruits de Pays zijn veilig en kunnen gewoon worden geconsumeerd, aldus het bedrijf.