ARNHEM - Stadion Gelredome in Arnhem is sinds donderdag eigendom van projectontwikkelaar Eurocommerce uit Deventer. Dat meldde de gemeente Arnhem. De projectontwikkelaar legde 16,5 miljoen euro op tafel voor Gelredome.

De overdracht van het stadion is donderdag officieel geregeld bij een notaris, aldus een gemeentewoordvoerder. Eurocommerce wil onder meer kantoorruimte realiseren op de vier hoeken van het stadion. Ook onder een van de tribunes is nog ruimte voor nieuwe ontwikkelingen.

Reddingsplan

De gemeente Arnhem kocht het multifunctionele stadion in 2003 als onderdeel van een omstreden reddingsplan voor Gelredome en voetbalclub Vitesse. Beide verkeerden in financiële moeilijkheden.

Inmiddels zijn die problemen grotendeels voorbij. Arnhem deed het stadion daarom weer in de verkoop.

Evenementenbedrijf Gelredome, dat het stadion exploiteert, probeerde de verkoop nog tegen houden via een kort geding. De rechter stond de verkoop vorige week echter definitief toe.

Hoofdpijndossier

Met de verkoop sluit de gemeente Arnhem een 'hoofdpijndossier' af. De gemeenteraad vergaderde vele uren over Gelredome en Vitesse.

Het reddingsplan kreeg in 2003 nipte steun van de raad, die vervolgens diverse malen wethouders op de vingers tikte wegens verkeerde of gebrekkige informatie. Vitesse heeft nog wel een huurachterstand in te halen bij de gemeente.